dinsdag 19 juli 2016

BBQ aardappel-snack

aardappels (voorgekookt heel)
*olijfolie
*peper en zout
*paprikapoeder
*peterselie
*eventueel geraspte kaas       

* Voorgekookte aardappels tussen bijvoorbeeld twee chineze eetstokjes leggen en insnijden (niet helemaal door dus)
* Niet voorgekookte aardappels per 100 gram één minuut in
magnetron voorkoken
* Leg ze op een ovenschaal en probeer de aardappel een
beetje “open” te leggen.
* Besprekel ze met olijfolie en strooi zout en peper erover.
Ook de paprikapoeder en de peterselie over de aardappels strooien. Eventueel ook de geraspte kaas.
* Zet dan de ovenschaal met de aardappels
in de oven (voorverwarmen op 200°C)
* Ongeveer 30 tot 40 minuten, in de oven krijgen ze een mooi
kleurtje en een krokant korstje.

Je kunt ze ver van tevoren al
“ovenklaar” maken.

Voor bij de BBQ ook een mooie aanvulling.
Dan de aardappels bijna helemaal klaar maken in de oven,
de oventijd met 10 minuten inkorten.
En bij de BBQ hoef je ze alleen maar even 10 minuutjes af te bakken.