dinsdag 19 juli 2016

Witlofschotel

500 gram kruimige aardappels
Witlof ongeveer 3 middelgrote
Plakken ham
Bekertje creme fraiche
Bieslook
Zout en peper
Geraspte kaas
Boter 25 gr.

*Aardappels gaarkoken en stampen
*Creme fraiche erdoor scheppen
*Zout-peper en boter toevoegen en alles mengen
*Bieslook erdoorscheppen
*Verdeel over bodem van ovenschaal
ik gebruik hier een pizza of taartbodem bakblik maar het kan natuurlijk in elke ovenschaal die je in huis hebt.

*Witlof halveren en onderkant eraf halen
*Witlof in ruim water ongeveer 3 minuten koken
*Goed uit laten lekken
*Elke halve witlof in plak ham rollen (als halve witlof te veel is voor het plakje ham, dan portie witlof gewoon kleiner maken.
*Leg ze naast elkaar (of kloksgewijs zoals ik heb gedaan) op het aardappelmengsel.
*Strooi geraspte kaas erover ( of in hele kleine stukjes gesneden kaas mag ook) en peterselie erover.

*Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius
*Ovenschotel ongeveer 30 minuten in het midden plaatsen.

Als er na 30 minuten nog geen mooi korstje op zit, zet dan de schaal nog een paar minuutjes onder de grill.