woensdag 7 september 2016

Gefrituurde rijst met kip

Heel handig voor restjes nasi of rijst.

350 gr. Rijst koken en helemaal af laten koelen
Roerbak in een beetje olijfolie de groenten en vlees (wat je maar hebt) zoals bijvoorbeeld wortels, doperwten,  knoflook, ui, stukjes ham, garnalen.
Voeg 2 eieren toe en blijf roeren.
Misschien naar smaak nog peper, zout en peper (scheutje sesamolie)
Dan de koude rijst erbij en blijven omscheppen.
Een scheutje sojasaus maakt de rijst mooi bruin.
Marineer de kipfilet en snijd porties per persoon. Omwikkel deze met katenspek en bak ze gaar.
Vul een schaaltje of kommetje voor de helft met de gefrituurde rijst.
Snijd de kip in schuine dunne plakjes en leg dese erboven op.
Garneer (is ook voor de kleur) met zoete mais en rode/groene paprikastukjes. En voeg plakjes kokommer toe.
En tadaaaaaa! Klaar!