woensdag 7 september 2016

Mosterdsoep

Het was alweer even geleden dat ik het zelf had gemaakt. Maar ergens de geur opgepikt en moest direct aan de slag!
Zoooo heerlijk hartig!
Wat ben je nodig.
50 gr. Boter
60 gr. Bloem
125 ml slagroom
1 liter kippenbouiilon
2 eetl. Mosterd
1 dunne prei
100 gr. Spekreepjes.

Spek uitbakken en uitlekken op keukenpapier.
Boter smelten in pan NIET BRUIN LATEN WORDEN!
Bloem erbij en blijven roeren!!
Laat dit 7 minuten op half vuur onder af en toe roeren opwarmen.
Maak de kippenbouillon en voeg deze gedoseerd met kleine beetjes bij de roux  (boter/bloem). ROEREN!!
Als het mooi gemengd is dan de prei er bij in en dit 10 minuten tegen de kook aan houden, wel roeren.
Zeef daarna de soep zodat de prei eruitgaat (vind ik tenminste lekkerder).
Doe de mosterd er bij in en misschien wat mosterdzaad.
Vlak voor het serveren moet de slagroom erbij en het spek erdoor.
Niet meer laten KOKEN nu!
Eet smakelijk!