zaterdag 17 september 2016

Pizza roll-ups

Ik maak het deeg meestal zelf maar het is ook prima te doen met een kant en klare pizzadeegrol die je in de supermarkt koopt. (Zie foto)

Pizzadeegrol
Alles wat je lekker vind op een pizza zolang het niet te grof of grote stukken zijn. Het moet "rolbaar" blijven.
Kaas

Bolletje mozzarella kaas
Italiaanse kruiden

De deegrol tot rechthoekige uitrollen.
Besmeer met pizzasaus  (die bij de kant en klare al bij zit) of tostiquick.
Niet te dik maar ruim.
Bestrooi met geraspte kaas (plakjes kan ook hoor)
Hierop bijvoorbeeld ham, katenspek, bacon. ..wat je maar in huis hebt of lekker vind...
Blaadjes peterselie (niet fijn snijden)
En strooi hierover nog een beetje kaas.

En kruimel de mozzarella erover.
Begin dan te rollen...probeer het zo strak mogelijk te doen.
Snij daarna de rol in plakjes van ongeveer 2 cm..
En leg deze plat op de bakplaat op bakpapier.
Besmeer dan elk rolletje met een beetje geklutst ei en strooi italiaanse kruiden erover.
Oven 200°C ..20 minuten...geeft voor mijn oven het mooiste resultaat..
Kijk tussendoor even of je de bakplaat een keer moet draaien zodat ze allemaal mooi bruin worden.
Lekker om warm te eten...maar ook koud is heerlijk als hapje.
Niet bewaren in de koelkast...dan worden ze slap.