dinsdag 18 oktober 2016

Italiaanse Ananas-kip bol

250 gr. Ananasblokjes
250 gr. Champignonblokjes
400 gr. Kipfiletblokjes
1 rode ui aan blokjes
1 courgette aan blokjes
Cayennepoeder
Paprikapoeder
Komijn
Geraspte kaas
Italiaanse bollen (4of 5)

Snij kapjes van de bollen.
En haal een beetje vulling eruit zodat een kommetje ontstaat.
Alles, behalve ananas en courgette, gaar in ongeveer in 7 minuten.
Voeg dan ananas en courgette erbij en bak nog 3 minuten.
Vul de bollen met het mengsel en strooi er geraspte kaas over.
In oven 8 minuten op 180°C.

Als je niet direct na het bakken doorgaat met het in de oven zetten en eten is 8 minuten niet genoeg...

Serveer met het kapje er weer schuin bovenop. En met loepiasaus of sweet chili.

Als diner serveer dan ook een kippensoep vooraf. Eventueel courgette vervangen door taugé met rodepaprika blokjes.

Tip:
De vulling die je uit de bolletjes hebt gehaald  maak daar allemaal kleine plukjes brood van. Bestrooi met peper en beetje zout. En sprenkel  olijfolie erover. Bak dit in een braadban tot  krokante brokjes en serveer dit bij de bol.