maandag 24 oktober 2016

Slowcooker Rundvlees aardappel wortel

Rundvlees 700 gram kruiden met zout, thijm, rozemarijn (of vleeskruiden wat je gewend bent)
Braad het vlees even aan in een braadpan met iets olijfolie en leg ze daarna in de slowcooker en zet op stand 2.
500 gram wortels schrapen en in grove stukken snijden. Kruid ze met iets zout en peper. Braad deze in de olie die nog in de pan zit van het rundvlees. Ongeveer 7 minuten.
Zet ze even in een aparte schaal.
1 kilo rode aardappelen schillen en in grove stukken snijden. Laat de aardappels nu 30 minuten in koud water staan. Zodat het zetmeel er een beetje uit kan trekken. Maak ze droog en kruid ze met iets zout en peper en paprika (of in plaats daarvan met aardappelkruiden)
En bak deze eveneens in de braadpan met de olie van het rundvlees en de wortels. (Voeg iets olie bij eventueel) tot iets bruin kleurtje.
Snij 1 ui aan ringen en 1 selderij aan kleine ringen.
Doe de aardappels vanuit de pan zonder de olie bovenop het rundvlees in de slowcooker.
Hierbovenop de uienringen en selderij.
Daarbovenop de wortels.
Maak 250 ml runder bouillon van tabletten. En giet dit eroverheen.
Deksel erop en op stand 2.
Niet roeren...gewoon afblijven voor de komende 4 uur. Of naar stand 1 voor 8 uur.
Giet dan het meeste vocht uit de slowcooker in een pannetje en maak met 1 eetlepel maïzena een heerlijke jus.
Zet slowcooker op stand }} warm houden.
Alle smaken blijven optimaal behouden, vlees superlekker mals.  Toppertje!!