zaterdag 29 oktober 2016

Soesjes voor salades

Kook in een pannetje 250 ml water met 50 gram boter en mespuntje zout. Totdat alles gesmolten is.
Gooi in èèn keer 150 gram "kristalbloem" van #Koopmans toe.
BLIJF ROEREN NU!!
net zo lang totdat alle bloem weg is en het deeg loslaat van het pannetje...tot er zich een soort bal vormt.
Verplaats deze bal naar een andere schaal en meng daar met een vork of lepel 2 eieren doorheen. Goed mengen!
Laat het deeg nu even 15 minuten rusten en afkoelen en roer er dan weer 2 eieren door tot er een glad mengsel ontstaat.
Spuit met behulp van een spuitzak op bakpapier op een bakplaat bolletjes van ongeveer "pingpongbal-formaat".
Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten op 200°C.

Laat de soesjes even afkoelen.
Probeer een soort van "dekseltje" van de soesjes te snijden die aan 1 kant nog wel vast zit Het beste kun je met een schone schaar een knipje maken, dat gaat beter dan snijden. Je ziet de soesjes zijn al een beetje hol van binnen. Ook kun je met een schaar een soort knip in de bovenkant maken zodat er een soort "tasje" ontstaat... maar net wat jezelf mooier of makkelijker vindt.
Gebruik als saladevulling bijvoorbeeld...
Kipkerrie
Kipsamourai
Eisalade
Ham-preisalade
Er zijn veel salades geschikt! Het liefst een beetje pittige salade!

Maar ook zoete vullingen zoals
Slagroom
Botercreme met jam
Banketbakkersroom
zijn heerlijk maar dan voor bij de koffie zou ik denken😉
Strooi er dan (de zoetevullingvariant he!) ook nog wat poedersuiker over.

Maak het "saladesoesje" af door een paar sprietjes bieslook ter decoratie te gebruiken. (Bieslook smaakt een beetje ui-achtig en past heel goed bij alle salades)