woensdag 2 november 2016

Gehakt-spinazie rol

Kreeg een tip van mijn zusje Laura voor deze heerlijke gehakt-spinazie rol. En in deze vorm had ik hem nog nooit gemaakt. ....  nu dus wel! #aanrader!!
Het gaat als volgt......

1 kg gehakt kruiden, voeg 2 eieren toe en 1 mok vol paneermeel.
Meng dit goed door elkaar.
Bekleed de oven bakplaat met alumimiumfolie en verdeel het gehaktmengsel hierop tot een "platte koek" in een rechthoekvorm.
Leg hierop plakjes ham en daar weer bovenop plakjes kaas.
Verdeel ruime hoeveelheid gewassen /droge spinazie hierbovenop.
Rol met behulp van de aluminiumfolie nu het geheel zo strak mogelijk op.
En leg even apart.
Bekleed opnieuw de bakplaat met aluminiumfolie en leg daar repen ontbijtspek. Leg de gehaktrol hier bovenop en rol het geheel weer zo strak mogelijk op.
Uiteinden een beetje dicht kneden.
Laat de alumimiumfolie er strak omheen zitten.
Oven voorverwarmen op 180°C en de bakplaat met de rol voor 25 minuten hierin plaatsen.
Na 25 minuten de oven op 250°C en de rol ZONDER folie nogmaals 25 minuten bakken.
Als laatste nog even 2 minuten onder de grill op hoogste stand en het kan eruit!
Ik rol er dan nieuwe alufolie omheen (strak!) En laat langzaam afkoelen.
Het is beter snijbaar als het afgekoeld is.
Serveer met plakjes aardappel!
Heerlijk!!