dinsdag 3 januari 2017

Broodje ei met salade en speklap

Hol de nog af te bakken pistoletjes eerst uit.
Besmeer de binnenkant met boter.
Vul met plakjes kaas op de bodem en met wat  je graag lust..zoals bijvoorbeeld... spinazieblaadjes..uitgebakken spekjes..champignons..paprika...wat je maar wil.
Op de bodem goed aandrukken!!
Breek een eitje erin en probeer de dooier heel te houden.
Strooi iets zout en peper erover
En misschien nog wat paprika en spinazie bovenop.

Oven voorverwarmen op 180°C
Broodjes 10 minuten erin.
Na 10 minuten broodjes losjes afdekken met alu-folie en nog 20 minuten terug in de oven.
Het witte van het ei moet zeker gestolten zijn.

Bak ondertussen de gekruide speklapjes (op kamertemperatuur ) in de pan of in 15 minuten in de airfryer  op 185°C

Ondertussen de ijsbergsla en veldsla mengen en kleiner snijden. En verdeel over de borden. Daar uitgebakken spekjes over.
De broodrestjes verkruimelen en met olijfolie besprenkelen bakkenin de pan. Pas op gaat snel!
Als het krokant is dan strooi je wat over de salade. ..dit mag koud worden.

Als speklappen klaar zijn in ongeveer 4 gelijke stukken verdelen en op het bord plaatsen.
Eventueel ernaast nog gebakken champignons.
En  het broodje maakt het plaatje compleet!
Eet ze!!