maandag 23 januari 2017

Hartige spagetti-taart

In grote kom:

500 gr. Gehakt (hoh)
2x Kopje paneermeel ongeveer
1 gesnipperde ui
Oregano
200 ml melk (vol)
Zout en peper 

Mix of kneed dit goed door elkaar.
Doe het daarna in een grote ronde springvorm.
En druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit wordt de bodem van de taart.

En druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit wordt de bodem van de taart. 

Bak dit eerst op 180°C voor 30 minuten.

Ondertussen:

Breng water aan de kook met 1 kippenbouillon blokje.
Kook hierin ongeveer 300 gr. Spagetti (volkoren!) Beetgaar.
Giet het af en terug in de pan.
Breek hierin 2 rauwe eieren en voeg een klontje boter bij.
Meng dit door elkaar.

Haal bodem uit de oven en verdeel ongeveer 100 gr. Tomatensaus over de gehaktbodem.
Dan 180 gr. Kaasrasp  erover.
Dan de spagetti er boven op.
En maak dan een soort cirkel-spiraalachtig van nog een keer 100 gr. Tomsaus over de spagetti.
En dan de ruimte tussen de spiraal opvullen met kaasrasp.

Dan alles samen voor 20 minuten in de oven op 180°C.

Tadaaaa spagetti-taart! ! (Genoeg voor 5 tot 6 personen ) 

Afkoelen en dan punten snijden....