donderdag 5 januari 2017

Laagjes salade

Op toast, stokbrood of gewoon bij de maaltijd. Favoriet bij de BBQ! En gewoon op brood tijdens lunch!

Je bent nodig.

1 pot selderie
5 hardgekookte eieren aan kleine stukjes
1 blik ham aan kleine blokjes
1 blikje maïs uitgelekt
2 appels aan kleine blokjes
1/2 literblik annanas uitgelekt en kleiner gesneden
1 prei fijn gesneden
1 grote pot yogonaise
Water
Zakje saladedressing.

Ik maak vaak meerdere bakjes klaar in plaats van 1 grote schaal... maar kan natuurlijk beide wat je wil.

Begin met de selderie te verdelen onderin
Daarna verdeel je de eieren
Dan de hamblokjes...(niet alles ik bewaar ook wat voor bovenop)
Verdeel dan de maïs erover

Neem nu de helft van de pot yogonaise  en maak deze met lauw water aan totdat het de dikte heeft van slasaus..
Dit mengsel moet tussen de laagjes door kunnen zakken...
Aan dit deel voeg ik een zakje salade dressingkruiden toe..maar hoeft niet.

Dan de appels erover
En de annanas verdelen

Nu de 2e helft van de yogonaise aanmaken met water totdat het vanzelf van de lepel zakt...niet zo dun als de 1e helft...maar  een klein beetje dikker. Dit smeer je over de hele bovenkant met de achterkant van een lepel.

Strooi hierbovenop de preisnippers en eventueel het restje hamblokjes.

Deksel of folie erop en zet het na 1 uur in de koelkast..
     *als je het er direct in zet wordt de yogonaise zo snel stug en zakt het er niet genoeg doorheen.
Als je hezelf kunt inhouden dan is het eten van deze salade de volgende dag het lekkerst.

Schep altijd van boven helemaal naar beneden zodat je van elke laag iets hebt. En het lijkt mooi in een glazen schaal op tafel met al die laagjes.

Als de laagjes niet meer zomooi in takt zijn, omdat niet iedereen heel mooi en netjes kan scheppen, dan kun je doorhusselen smaakt net zo lekker hoor!😋