dinsdag 24 januari 2017

Pizza-calzone (dubbelgevouwen)


Maak van pizzadeeg ballen voor elke pizza eentje. #jumbopizzabodem.

Snij paprika in blokjes
Bak champignonsplakjes
(Bak spekblokjes)
150 gr. Maïs
(Bak gehakt of shoarma reepjes of kipblokjes........wat je wil.)
Tomatensaus/bolognaise saus 400 ml bij de hand houden

Maak ronde pizzadeegvormen
Verdeel de tomaten/pasta bolognaise saus over de helft van de pizza.
Let op ongeveer 1 cm vrijlaten vanaf de rand.
Beleg deze met salami
Leg hierbovenop plakjes mozzerella en/of geraspte kaas.
Gebakken paprika/champ. e.d. erop.
Italiaanse kruiden erop

Dubbelvouwen en rand vast maken..omrollen.
Beetje olie met beetje pastasaus bovenkant bestrijken.
Hieroverheen evt ook nog beetje geraspte kaas.
Op bakplaat
240°C....15 minuten

Restjes van pasta zoals spagetti fijngesneden of macaroni...bami...kunnen ook gerust toegevoegd worden.