maandag 13 februari 2017

Erwtensoep in de slowcooker

In de slowcooker van 4 liter.
Genoeg voor minimaal 6 personen

Bouw als volgt de slowcooker vol.
Snij alles aan blokjes behalve het vlees...die snij je achteraf kleiner.

400 gr. Spliterwten
400 gr. Vlees (ribben, karbonade of hamschijven.) Botten er alvast af snijden bij de karbonade.
Handvol spekreepjes  (de 1ne helft van zo'n dubbel bakje)
2 laurierblad
2 theel. Zout  2 theel peper
(Evt.halve knolselderij)
1 Winterpeen
1 Grote aardappel
1 prei
1.25 liter water met 2 runderbouillonblokjes.

Zet hem op hoog voor 8 uur.

Verwijder laurierblad (en evt botten van de ribben) .

Schep alles goed door elkaar. Evt met de staafmixer fijner maken.
Vlees aan kleinere stukjes snijden en er weer in.
Ik voeg dan de andere helft van de spekreepjesverpakking toe.
Laat nog 1 uurtje op laagste stand.

Serveer met (runder rookworst )

Is de soep te dun, gebruik papje van aardappelzetmeel en water om te verdikken.
Ongeveer 1 eetlepel zetmeel op 2 lepels koud water.
(Maïzena kan ook)