zaterdag 4 februari 2017

Oale WIEVENSOEP

Gemakkelijk gerecht veur de vastelaovenstied.
Deze hoeveelheid soep is voor ongeveer 8 personen.
...
Ingrediënten:
1 pond Rundergehakt of half om half gehakt
2 flinke uien gesneden
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika 3 in blokjes
1 groene paprika in blokjes
Blik witte bonen in tomatensaus
1 rookworst in plakjes
3 maggi blokjes
2 runderbouillon blokjes
2 stuks prei gesneden
1 ½ liter tomatensap
3 tenen knoflook geperst
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sambal
Bereidingswijze
Bak het gehakt rul. Voeg hierna de ui,  paprika, prei en knoflook toe en bak een paar minuutjes mee.
Voeg de tomatensap, witten bonen in tomatensaus en de bouillon blokjes/maggi blokjes toe en roer het geheel door elkaar. Voeg hierna de bruine suiker en de sambal toe. Laat de soep op een laag vuurtje sudderen. Is de soep te dik voeg er wat water bij.Voeg hierna de rookworst er aan toe en laat het weer een half uurtje op een laag vuur staan. Het lekkerste is om deze soep de dag te voren klaar te maken zodat al deze smaken heerlijk tot hun recht kunnen komen. Nog even proeven of het nodig is om wat peper en zout toe te voegen.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
(komt nog andere foto voor)