vrijdag 10 maart 2017

Kaiserschmarrn (oostenrijk)

Ietsje aangepast voor ons eigen thuis "après skigebied"...

175 gr. Bloem
Puntje zout
Eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker
3 dooiers van eieren
200 en 200 ml melk.

Roer alles goed door elkaar...melk in 2 delen toevoegen.
Klop de eiwitten apart in een kom  stijf.
Schep dit eiwit door het beslag...goed doorscheppen totdat alles gemengd is.

Boter in braadpan.
En schep een laag van ongeveer halve cm in de pan. Laag vuur ongeveer 4 minuten bakken en dan omdraaien.
Moet mooi goudbruin zijn.
Als de 2e kant een minuut gebakken heeft trek je met 2 vorken de pannenkoek aan grove onregelmatige stukken.  Laat ondertussen gewoon doorbakken tot in totaal 3 minuut.
Verdeel de stukken over de borden...
Voeg rozijnen en/of krenten toe.
(Of gebakken spekjes.... dat zal wel niet bij het recept horen..maar vinden wij erg lekker)
En voor de liefhebbers poedersuiker erover.!