dinsdag 20 juni 2017

Rundvleessalade

1 kg aardappels
500 g rundvlees
1 grote ui
5 grote augurken
1 potje zilveruitjes
1 zure appel
3 el halvanaise
zout en peper
worchestershiresaus
runderbouillon
Kook de runderlappen in laagje runderbouillon in ongeveer 3 uur gaar en kook ondertussen ook vast de aardappelen en laat het geheel afkoelen.
Snijd de ui, augurk, zilveruitjes en de appel zo fijn als je kan en stamp de aardappels fijn.
Pluk het rundvlees uit elkaar met twee vorken, tot je alleen draadjes overhoudt.
Schep het vlees en de aardappels door elkaar heen en voeg vervolgens de gesneden ingrediƫnten toe.
Meng de halvanaise met wat zout en peper met wat worcestershiresaus en doe daar wat augurkenvocht bij.
Doe dat mengsel bij de aardappels en het vlees.
Ik maak het een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen samenmengen.