woensdag 23 augustus 2017

Broodje kip döner kebab

1 eetl olijfolijfolie
1/2 theel chilipoeder
1 theel kurkuma
Zeezout en peper
1 theel oregano
*meng dit en marineer hier per persoon 1 kipfilet mee (genoeg voor 4 filets)

Snij de kip in dunne reepjes/plakjes.
Bak in olie in braadpan op hoog vuur gaar en krokant.

Snij 2 uien aan partjes en bak deze, in de braadpan van de kip, glazig.

Bak een turksbrood af in de oven.
Verdeel in 4 punten.
Snij deze in maar laat de rand heel.
Zodat een zakje ontstaat.
Creëer met zilverfolie een "voetje" zodat het brood rechtop blijft staan.

Onderin ijsbergsla drukken (het broodje blijft dan beter losstaan)
Komkommerstukjes en kleine
tomaatjes  en de kipreepjes met uien het broodje mee vullen.. (goed vol!)

Knoflooksaus
Wiskeysaus
Coctailsaus
Of pittige uiensaus op tafel..

Recepje voor rode saus.
4 el griekse yogurt
1 tl mayonaise
1 tl ketchup
1/2 tl knoflookpoeder
Zeezout en peper
Aanpassen naar eigen smaak. ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten